чистка форсунок

На вітчизняному ринку придбати якісне паливо дуже проблематично. У ньому, як правило, містяться сполуки сірки, бруд, бензол, етилен, вода, різні домішки. Все це може привести до підвищення октанового числа. Тим часом, саме від того, наскільки паливо чисте, залежить робота инжекторной системи, а значить, і форсунки, яка є основним виконавчим елементом цієї системи. Тому рано чи пізно вашому авто буде потрібно чистка форсунок.

Автомобіль починає «сигналізувати» своєму власникові про погіршення внутрішнього стану. При забрудненні інжектора з'являються, як правило, такі ознаки:

підвищується витрата палива;

 істотно знижується потужність двигуна;

 двигун нестабільно працює при холостому ході;

 при розгоні авто спостерігаються посмикування.

Всі ці явища і навіть одне з них - свідчення того, що прийшов час зайнятися «гігієною» форсунок. Промивання форсунок в Запоріжжі - це одна з обов'язкових послуг СТО міста. Виконується ця процедура по-різному.

Промивання форсунок - не складний, але відповідальний захід

Промивання вручну може проводитися навіть в «польових умовах». Цей варіант виручить в складній ситуації, коли до сервісу далеко, а їхати нормально вже не представляється можливим. Відмінним засобом є промивна рідина Wynns. Її використання забезпечує прекрасний результат, який виражається в надійної бездоганною роботі паливної системи і двигуна в цілому. Однак важливо не забувати, що робота з форсунками вимагає великої акуратності. Саме тому, щоб не створювати собі повторних проблем, ми рекомендуємо звертатися до кваліфікованих фахівців. Чистка форсунок в Запоріжжі - профільна послуга СТО «Універсальна». Ультразвукову, або гідрокавітаціонную чистку форсунок ми рекомендуємо проводити тільки для автомобілів з пробігом менше 150 тис. км, оскільки через граничного зносу робочих поверхонь форсунок після чистки можлива повна втрата їх працездатності. Що стосується хімічної чистки без зняття форсунок, то застосування для цих цілей промивних сумішей Wynns дозволяє очистити не тільки форсунки, а й клапани, камеру згоряння.

Поради щодо промивки інжектора

Промивати інжектор необхідно з певною періодичністю - після кожних 30-40 тисяч кілометрів пробігу. Це позбавить власника авто від непотрібних проблем і труднощів. Форсунки, встановлені на інжекторах найсучасніших авто, дуже схильні до вібрації. Тому проводити їх чистку зі зняттям на вібраційних стендах не слід. Це призводить до пошкодження деталі. У нашому сервісному центрі «Універсальний» ми вважаємо за краще здійснювати хімічну чистку форсунок, без будь-якого механічного втручання, що виключає будь-які пошкодження.