Висока надійність і збільшений інтервал заміни.
Нові гальмівні рідини Bosch ENV4 і ENV6

 

 

Розроблені та випробувані відповідно до вимог сучасних і майбутніх гальмівних систем

Нові гальмівні рідини Bosch відповідають всім чинним стандартам
Гальмівні рідини ENV4 та ENV6 мають високу температуру кипіння та низьку в’язкість
ENV6 дозволяє збільшити інтервал заміни гальмівної рідини

Характеристики Гальмівної рідини ENV6

Сучасні гальмівні системи стають дедалі потужнішими, водночас швидкість спрацьовування систем ABS і ESP® скорочується. Між тим, вимоги до властивостей гальмівної рідини стають дедалі жорсткішими. Нові гальмівні рідини від Bosch – ENV4 і ще більш технологічна ENV6 – забезпечують надійну роботу гальмівних систем навіть на межі технічних можливостей. Це досягається, перш за все, завдяки нижчій в’язкості та вищій температурі кипіння нових рідин від Bosch у порівнянні з аналогічними продуктами стандарту DOT. До того ж, висока змащувальна здатність рідини Bosch ENV6 дозволяє зменшити шум під час роботи та запобігти швидкому зношенню систем ABS і ESP®. І нарешті, нові рідини знижують імовірність виникнення корозії на внутрішній поверхні гальмівних трубок і механізмів.

Вдосконалені характеристики нової гальмівної рідини ENV6 дозволяють значно збільшити термін її експлуатації. Звичайні гальмівні рідини стандарту DOT4 підлягають повній заміні кожні два роки, тоді як для ENV6 інтервал збільшується до трьох років.

Ще одна перевага нової гальмівної рідини ENV6 – повна сумісність з уже наявними системами. Вона може використовуватися в усіх гальмівних системах автомобілів, що випускаються з 1990 року, в яких застосовуються гальмівні рідини на полігликолевій основі. Єдиний виняток – системи, що працюють із гальмівними рідинами LHM на основі мінеральних мастил або з рідинами, що містять силікон (DOT5).

Більше безпеки завдяки меншій в’язкості та вищій температурі кипіння

Час реакції електронної системи ESP® багато в чому залежить від в’язкості гальмівної рідини. Що нижче це значення, то менше часу потрібно для спрацьовування ESP®. В’язкість гальмівної рідини ENV в середньому зменшилася на 9% у порівнянні з рідинами DOT4 – до рівня нижче 700 мм²/с.

Висока температура кипіння – ще один важливий параметр, який підтверджує якість гальмівної рідини. Що вища температура кипіння, то нижчий ризик утворення бульбашок пари під час роботи гальмівної системи. Поява таких парових бульбашок у гідравлічному контурі – основна причина відмови гальм. Температура кипіння «вологої» гальмівної рідини Bosch ENV6 становить 185 градусів Цельсія. Це дозволяє збільшити безпеку гальмівної системи на 50% завдяки зниженню ризику виникнення пара. Параметр температури кипіння рідини ENV4 також перевищує характеристики стандартної рідини DOT4 і становить 175 градусів Цельсія. Поєднання високої температури кипіння та низької в’язкості збільшує безпеку і надійність роботи гальмівної системи.

Про високу експлуатаційну якість гальмівних рідин свідчить і дизайн упаковки: ENV4 і ENV6 представлені в рамках лінійки продуктів Bosch Black Line, до якої входять товари з найвищим рівнем характеристик.

Тестування у випробувальному центрі Bosch

Експерти випробувального центру Bosch в Абштаті (Німеччина) провели серію складних тестів для рідин ENV4 і ENV6. Результати випробувань демонструють ідеальну сумісність нових гальмівних рідин із сучасними і майбутніми системами ABS і ESP®. Програма тестування включала випробування на збільшення тиску в системі, на зношення компонентів і генерування шумів, а також в екстремальних температурних умовах. Аналіз результатів показав відповідність ENV4 усім сучасним вимогам автовиробників. Рідина ENV6 відповідає всім чинним стандартам, таким як DOT3, DOT4, DOT5.1, ISO Class 6, а також вимогам усіх основних виробників транспортних засобів.

Розвиток сучасних систем допомоги водієві в майбутньому змінить вимоги до компонентів гальмівних систем. Нові гальмівні рідини ENV відповідають цим вимогам вже сьогодні.

Додаткова перевага нових рідин для автосервісних центрів полягає в тому, що нові гальмівні рідини Bosch ENV є безпечними, вони не входять до переліку Постанови про небезпечні речовини.