Слюсарний ремонт автомобілів відноситься до неминучого виду робіт, який знайомий кожному автовласнику і з яким він стикається при експлуатації свого авто. Деякі умільці займаються цим самостійно, а хто не впевнений в своїх силах - змушений звертатися до фахівців техцентров. Але не залежно від способу обслуговування транспортного засобу, без слюсарного ремонту, жоден вид транспорту обійтися не зможе. Цей вид обслуговування складається з комплексу контрольно-діагностичних робіт, розбірно-складальних, слюсарних, і регулювальних робіт. Підрозділяється він на поточний, капітальний і слюсарний ремонт. Якщо з приватним транспортом в більшості випадків все гранично ясно, то обслуговування комерційного транспорту відноситься до окремого напрямку ремонтних компаній. Пояснюється це просто: комерційний транспорт має таку специфіку, як габарити, кількість одиниць, терміни розрахунків та інше.

Тепер коротко можна торкнутися кожен з напрямків обслуговування комерційного транспорту. До поточного ремонту відноситься усунення не серйозних дрібних за своїм масштабом поломок, а також їх профілактика щодо запобігання великих поломок. Зазвичай в ході такого обслуговування фахівець робить заміну зношених деталей, змінює або додає рідини. Капітальний ремонт необхідний, коли відновлюється технічний стан транспортного засобу або ж усувається причина серйозної поломки. Капітальний слюсарний ремонт комерційного транспорту передбачає наявність спеціального працівника - слюсаря, що наділений достатніми знаннями і великим досвідом. Тому наявність таких вузьких фахівців в штаті обслуговуючої СТО та має бути обов'язковою умовою.

 Слюсарний ремонт за своєю природою відноситься до категорії складних видів ремонту, в зв'язку з чим, здійснюватися він повинен на майданчику професійного автоцентру під контролем фахівців і з застосуванням спеціалізованого обладнання. Наприклад: наявність двостоякових підйомників при такому обслуговуванні грає важливу роль. Обумовлено це тим, що використовуючи такі підйомники, майстри мають доступ до всіх частин автомобіля і в змозі виконати і запропонувати будь-який з видів ремонту, незалежно від типу транспорту: від легкового і до броньованого ТЗ, що мають величезну масою і потребують спеціального догляду.

Чому спеціалізовані СТОА? Та тому що слюсарний ремонт комерційного транспорту також включено до списку послуг, що надаються у технічних центрів. Сервіс надається лише з використанням і установкою сертифікованих запчастин і витратних матеріалів, що підтверджує належну якість таких послуг. Особливу увагу на цьому зосереджується на етапі діагностичних заходів. Зазначені заходи заслуговують на особливу увагу, так як повністю визначають несправності, завдяки чому формується план і методика послідовності ремонту. Неможливо не відзначити обов'язкова умова використання на СТОА першокласного профобладнання, яке нічим не замінити при слюсарних роботах. Скажімо, ремонт підвіски не можливо провести в гаражних умовах з елементарним набором інструменту водія. Оскільки набір послуг при слюсарній ремонті - справа індивідуальна - охопити їх опис в рамках одного огляду не представляється можливим. Для цього й існують діагностичні процедури, які з точністю вкажуть водію на всі необхідні для ремонту дії.